2001 | ELECTRIC FORCE CREW | B-BOYS BREAKDOWN 2 | BREAKING SHOWCASE HIGHLIGHTS

BREAKDOWN 2 (2001) а.к.а. B-Boys Breakdown session2 B-Boys Breakdown session 2 е второто брейк състезание и събитие организирано от Electric Force в България. В него е застъпено присъствието на 4 елемента от хип-хоп културата Breaking, DJing, MCing, Graffiti Art.
BREAKDOWN 2 е първото брейк състезание в България с присъствие на международни съдии и гости. Трима от членовете на журито са представители на групата Resurrection (Vienna, Austria) национални шампиони по брейк на Австрия за 2000г. запечатали имената си с гостуването на Брейкдаун, като първите b-boy международни гости жури на брейк състезание в историята на брейка в България.

BREAKDOWN 2 е първото събитие с международни гости Rap изпълнители в лицето на MC- тата от Hidden Nation Crew (Vienna, Austria) и първото брейк състезание за България, на батълите, на което е пускал международен DJ гост – DJ Uyus, също част от групата Hidden Nation Crew (Vienna, Austria). Графити бекграунда за събитието е дело на UGS Crew от Пловдив, а DJ представители от българска страна са ¨Alibaba and the 4th Turntables¨ – познатите DJ Stancho и Иво-Главата ( Sniper records). Хост на състезанието е Startera (X-Team), който също се асоциира и с Electric Force.

Старирал през март 2000г. BREAKDOWN е първото състезание у нас, за което е написан и публикуван правилник за провеждане, който дава възможност на участниците да бъдат запознати и информирани предварително с условията за участие. В него чрез общи и специални положения, членове и алинеи са описани ясно правилата, реда, принципа и системата за оценяване посредством хореографски и брейкинг критерии. BREAKDOWN старира в първите две издания с жури панел в 5 членен състав, отделно има включен координатор на журито и екип въвеждащ и осредняващ текущите резултати непосредствено след изпълнението на всяка група.

В първите две издания на BREAKDOWN състезателната част се провежда на принципа на хореографирани шоута базирани основни на брейкинг стилистика, в които е позволено използването на Poppin’ и Lockin‘ стиловете, като допълнение, като екстра елементи обогатяващи хореографията и допълващи изразителността, контакта с публиката и уменията на танцьорите музикално.

Electric Force Crew не участват в състезатената част на BREAKDOWN 2. Двама от екипа –B-boy Emo и B-boy Fisher са част от жури панела заедно с международните гости от Resurrection от Австрия – B-boy Arne, B-boy Farmer и B-boy Orly. С функцията на координатор на журито е натоварен B-Boy Stan ( познат като DJ Madman). Освен традиционният жури шоукейс в края на състезанието Electric Force Crew заедно с гостите правят шоу за своите фенове в препълнената зала Универсиада в София.


Electric Force Crew 2001 featuring:
EF One, Emo, Fisher, Little Maniac (a.k.a. Mako), 
- Stan The Madman(rep. EF Collective),
- Juji(a.k.a. Master JujuRock rep. Da5Monkies chapter),
- Max (rep. Da5Monkies chapter)

ELECTRIC FORCE BREAKING CLUB est.1993

 

B-Boys Breakdown Session 2

04| 03| 2001 Universiada Hall, Sofia

Hosted by:

Starteras/X-Team/

On The Wheels Of Steel:

DJ Stancho (Sniper), DJ Ivo “TheHead”, DJ Uyus ( HiddenNation Crew – Vienna, Austria)

Special guests:

Resurrection (Vienna, Austria), HidddenNation Crew (Vienna, Austria)

Judges:

Arne ( Resurrection, Austria)

Orly ( Resurrection, Austria)

Farmer ( Resurrection, Austria)

Fisher ( ElectricForce Crew, BG)

Emo ( ElectricForce Crew, BG)

Bulgarian B-boy Crews:

1.Crazy Force

2.DST B-Boys & Atletic Break Club

3.Effect

4.Losers Boys

5.Maniac Style

6.The Sleepwalking2

7.Style Freaks

8.Valiak

9.Black Storm

10.NRG Wild Crew

11.Black style

12.X-Energy

13.Plastic Deformation Squad

BATTLES:

Battle for 3rd / 4th place : DST&ABC vs. NRG wild crew

Final Battle : Plastic Def. Squad vs. Losers Boys

RESULTS:

1. PlasticDefSquad

2. LosersBoys

3. DSt&ABC

4. NRG Wild Crew

BEST INDIVIDUAL B-BOY:

B-boy Joro a.k.a. Gegata (DST)

2001 | ELECTRIC FORCE CREW | B-BOYS BREAKDOWN 2 | BREAKING SHOWCASE HIGHLIGHTSElectric Force