Kwest (2014-2018)

Kwest / ElectricForce Crew (2014г. – 2018г.)

B-boy Kwest се запалва по танците на 13 годишна възраст, гледайки американското телевизионно танцово риалити „So you think you can dance“ през 2008г.От всички герои той е запленен най вече от танцьора Mr.Fantastic, който го грабва с Popping стила си.Веднага започват усилия за подражание, имитиране и копиране на движенията на телевизионната звезда в домашни условия, но за съжаление скоро сериалът привършва и интересът на момчето към танца леко затихва.

Уви, пламъкът в сърцето на Куест не угасва напълно и месец по-късно той открива новите видео клипове на Mr. Fantastic в youtube, с което опитите и упражненията са подновени.Така месец след месец и година по-късно вече Kwest е изследвал старателно интернет уроците и на други световно известни имена.Апетита и желанието му за знания се увеличават и той преминава към заучаване на движения от танца B-boying (Breaking) – toprock, footwork (следва b-boy B-Yu, Falcrow, Storm и много други).

През 2010г. след повече от година преминала в интернет самообучение, придобил кураж и 15 годишен той се записва в школата на „ElectricForce” (ElectricForceBreakin´School), където започва неговото системно брейк образование и изграждане.

През годините до днес Kwest се вдъхновява, увлича и опитва постепенно от различни стилове, като например Попинг, Локинг, Рокинг, Суинг(Boogie-Woogie) и Съвременен танц, но той избира за свой основен стил Бибоинга.

След като преминава през етап – E.F. Prince в началото на 2014г. B-boy Kwest е приет в състава на Electric Force Crew и е представител на основният състав от 2014 до 2018г.През този период той е активен участник в състезанията провеждани  в България, а международният му опит включва събития в Австрия, Гърция, Германия и Сърбия.

 

 

Kwest (2014-2018)Electric Force