2007 | Electric Force Crew | Redman Live in Sofia

2007 | Electric Force Crew | Redman Live in Sofia

12 | 05 | 2007, Festivalna Hall, Sofia 

Support acts: Electric Force Crew, etc.
 
Творческата биография на Electric Force Crew е едновременно богата и разнородна като тип събития, а програмата в определени периоди е излкючително натоварена. Особено показателна в това отношение е 2007г..
След представянето на  „Трансформърс” и нажежаването на публиката преди лайва на Method Man през март в зала Фестивална в София, към групата идва покана за подгряваане на още едно емблематично име от световната хип-хоп музика, чийто концерт се състои през м.май в същата зала. Звездата е Redmаn и организаторите от SME ангажират Electric Force Crew с изпълнение отново на „ Трансформърс”. Шоуто е на 12 май, а този път EF Оne не фигурира в състава и изпълнението във Фестивална.
 
Неотложно и необходимо е неговото присъствие на същата дата и по същото време в Солун, Гърция, като представител на организацията, но по-важно като подкрепа на трите български групи получили право след Battle of the Year Balkans преелиминации за България да се състезават на квалификацията за региона на Балканите – Battle of the Year Balkans 2007. Това са Plastic Def Squad, Effect Crew и Beat Brothers. Те  са извоювали правото и имат честта да се изправят в Солун и да защитават вече изградената там отлична репутация на българските брейкъри. През 2007г българската брейк сцена е в своя апогей, а сърцето на EF One остава изпълнено от удовлетворение в момента, в който става свидетел на славна финална битка и то между  две български групи – Plastic Def Squad и Effect Crew. В крайна сметка съдиите определят победата за Plastic Def Squad (заедно с интегрирани членове на Diablo Crew в съства) и  участието на световните финали.
В същата вечер на 12 май 2007г. момчетата от екипа Electric Force Crew представят успешно на сцената на концерта на Редмен в София за пореден път част от най-новият си спектакъл на име „ Трансформърс”, от където са запечатани кадрите в тази галерия.
 „Трансформърс”  е танцов перформънс по идея на Little Maniac – Mako от Електрик Форс Крю, един разказ за метаморфозата на движението през годините, едно пътуване във времето, показващо еволюцията на движението – неговият първообраз и развитие. Баланс, Гравитация, Скорост, Сила и Въртене  – изследване на основни движенчески физични величини  на човешкото тяло. Миниатюри,  в които пречупен през призмата на брейк танците момчетата от Електрик Форс представят по атрактивен и достъпен начин всеки един от тези елементи. 

Electric Force Crew 2007 feat.: Emo, Fisher, Little Maniac( a.k.a. Mako)
Juji a.k.a. Matser JujuRock, Rik, Spaiky, Macho a.k.a. Acho

ELECTRIC FORCE BREAKIN’ CLUB est. 1993

2007 | Electric Force Crew | Redman Live in SofiaElectric Force